Recept na oblíbenou českou klasiku, kterou milují hlavně děti, se neztratí. Smažené kuřecí řízky jsou zkrátka evergreen a vždycky zmizí první.
Hodnocení
4.5
/ 5 (377x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
9x
Ingredience
1 kg
kuřecí prsní řízky
trojobal
3 kapky
olej
3 ks
vejce
15 lžic
strouhanka
6 lžic
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Kuřecí maso jemně naklepeme, opravdu opatrně, aby se nerozpadlo. Nejlépe přes igelitový sáček.
Plátky kuřecího osolíme, opepříme a klasicky v trojobalu obalíme: hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme kápli 3 kapky oleje, strouhankou.
V pánvi si rozpálíme olej a kuřecí řízky v něm zprudka opečeme.
Smažené kuřecí řízky odkládáme na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Smažené kuřecí řízky podáváme s bramborový salátem a citronem, nebo jinou přílohou podle chuti.
Pokud bychom chtěli chuť řízků obohatit, můžeme do vajíčka nebo do strouhanky přidat trochu oblíbeného koření. Stačí grilovací koření.