5 stroužků | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | hladká mouka | |
500 g | mleté maso | |
100 ml | studená voda | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
majoránka | ||
mletý kmín | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
olej na smažení |
!TIP k přípravě
Zkuste klasickou strouhanku nahradit z půlky kukuřičnou. Karbanátky budou křupavější. Někdo je zase rád obaluje v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Vylepšit je můžeme také nastrouhaným sýrem, který přidáváme do masové směsi.
!Tip k podávání
Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe. Nejlépe se hodí jakákali bramborová příloha a zeleninový salát. Dopřát si je můžeme však i za studena, třeba s krajícem chleba a sterilovanou okurkou.
Foto: Shutterstock.com
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
Autor:dobrá víla
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena