2-3 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
2 ks | vejce | |
700 g | cuketa | |
1 hrst | parmazán | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 hrst | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej na smažení | ||
podle chuti | ||
čerstvě mletý barevný pepř |
Cuketu omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu. Poté ji důkladně vymačkáme. Budeme potřebovat 700 g čisté váhy. Připravenou cuketu promícháme s ostatními surovinami - najemno nastrouhaným parmazánem, prosátou hladkou moukou, prolisovaným česnekem, vejci, lžící olivového oleje a trochou pepře. Směs na cuketové placičky dobře promícháme. Ze směsí odebíráme vždy vrchovatou lžíci, vkládáme do rozehřátého oleje a zploštíme na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova. Smažené cuketové placky s parmazánem podáváme se zeleninovým pyré jako hlavní chod, ale jsou dobré i studené jen tak jako chuťovka.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena