podle chuti | ||
---|---|---|
3-4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
podle potřeby | ||
olej | ||
150 g | anglická slanina | |
100-150 g | čerstvý špenát | |
těsto | ||
40 g | máslo | |
100 g | krupice | |
200 g | hrubá mouka | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek | |
1 ks | velká vejce | |
600 g | brambory vařené |
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Brambory oloupeme, nakrájíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mouku prosejeme a promícháme s krupicí a kypřícím práškem. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se 3 lžícemi oleje. Listy špenátu očistíme od delších stonků, omyjeme a necháme oschnout.
Připravíme si bramborové těsto. Vlažné brambory osolíme a rozšťoucháme dohladka. Přidáme jedno vejce, rozpuštěné máslo a postupně do těsta zapracujeme moučnou směs. Podle potřeby přidáváme tolik mouky, dokud nevznikne hladké, vláčné a nelepivé těsto.
Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2 cm, který nakrájíme na obdélníky. Každý kousek potřeme česnekovým olejem, poklademe kouskem anglické slaniny a listy špenátu. Těsto svineme do ruličky a okraje pevně uzavřeme. Takto připravené válečky pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Smažené bramborové válečky podáváme jako slanou chuťovku nebo teplou večeři.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena