Zbyla vám vařená jasmínová rýže od oběda? Není nic lepšího než ji použít na další hlavní chod. Tentokrát si připravíme smaženou rýži na asijský způsob. Je to rychlý a snadný recept, na který doma nedáme dopustit a dá se připravit s naprosto každou zeleninou, kterou máte po ruce.
2 hrnky | jasmínová rýže | |
1 ks | mladá cuketa | |
3 lžíce | rostlinný olej | |
2 ks | jarní cibulka s natí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
teriaki omáčka | ||
rybí omáčka | ||
čerstvě mletý barevný pepř | ||
citron | ||
tmavá sójová omáčka | ||
na ozdobu | ||
čerstvý koriandr |
Na recept použijeme uvařenou jasmínovou rýži. Postačí nám 2 hrnky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, cuketu omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo menší kostičky.
Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, vsypeme cibulku a osmahneme dozlatova. Zakápneme rybí omáčkou a orestujeme. Přidáme cuketu, znovu pár minut restujeme a zakápneme teriaki a sojovkou. Omáčky necháme lehce vypařit, směs opepříme a konečně vsypeme rýži, dobře promícháme a necháme do křupava orestovat. Zeleninovou rýži podle chuti ještě můžeme dosolit, ale pozor, omáčky jsou samy o sobě dost slané. Nakonec zakápneme citronovou šťávou a můžeme servírovat.
Na talíři smaženou zeleninovou rýži posypeme čerstvým koriandrem a doplníme čtvrtkou citronu. Ihned podáváme.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena