Žloutek si důkladně rozmícháme s vodou a přidáme mouku - vznikne nám těstíčko, které necháme ustat.
Mezitím si očistíme a opereme zeleninu i houby. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev pokrájíme na delší, tlustší proužky a dáme povařit v osolené vodě. Po 5 minutách přidáme brokolici a vaříme dalších přibližně 5 minut. Poté vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.
Máme čas připravit si omáčku - jogurt smícháme se zakysanou smetanou a nadrobno nasekanou petrželkou. Ochutíme pepřem a solí.
Nyní si v hrnci rozpálíme olej. Zeleninu a žampiony namáčíme do těstíčka a dáváme postupně smažit dozlatova. Vytahujeme a dáváme na talíř se savým papírem (zbavíme se tak mastnoty).
Smažená zelenina s jogurtovou omáčkou můžeme podávat v malých mističkách s omáčkou zvlášť.