Mexická kuchyně je bohatá hlavně na tortilly, salsy a další pochutiny. Vyzkoušejte jednoduchý, přitom sytý pokrm. Výborná a vydatná snídaně nebo večeře z vejce, avokáda, klobásky, ovčího sýra, zeleniny a bylinek. Vyzkoušejte, nebudete litovat, chutě jsou v pokrmu krásně vyladěné.
4 ks | vejce | |
3 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
180 g | klobása | |
1 lžíce | koriandr | |
2 ks | avokádo | |
4 lžíce | salsa | |
4 ks | tortilla | |
5 lžic | ovčí sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
lime |
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
Autor:Jovi
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena