Bedly očistíme a klobouky nakrájíme na čtvrtky a osolíme.
Vrhneme se na přípravu těstíčka. Vejce rozkvedláme společně s pivem, trochou mléka, solí, mletým kmínem, pepřem, libovolnými bylinkami a nakonec zahustíme moukou do požadované hustoty.
V pánvi rozpálíme olej, bedly po jedné obalíme v těstíčku a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Smažené bedly v pivním těstíčku podáváme s bramborovou přílohou, ale chutná i za studena jen tak na chuť.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena