Recept na velmi dobré cukroví od tety ze Slovenska.
Hodnocení
4.4
/ 5 (24x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
těsto
150 g
cukr
250 g
máslo
400 g
hladká mouka
150 g
mleté oříšky
na potření
marmeláda
poleva
čokoládová poleva
na ozdobu
barevná cukrová rýže
Postup přípravy
Z másla, cukru, mletých oříšků (mohou být i vlašské ořechy) a mouky vypracujeme hladké těsto.
Z těsta vyválíme plát a tvořítkem vypichujeme různé tvary. Cukroví zvolna upečeme.
Vychladlé kousky slovenského cukroví po dvou slepíme marmeládou, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a různě přizdobíme.
Z těsta na slovenské cukroví můžeme vypichovat i dortíčky a lepit různým krémem.