40 g | slanina | |
1 ks | vejce | |
5 g | máslo | |
120 g | brambory | |
5 g | sádlo | |
40 g | hladká mouka | |
120 g | zakysaná smetana | |
200 g | kyselé zelí | |
80 g | moravská klobása | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín |
Kyselé zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostky, vložíme do vody, podle potřeby osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do zavařené polévky přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Klobásu nakrájíme, orestujeme na sádle a přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme slezskou zelňačku solí a na závěr zjemníme máslem. Slezskou zelňačku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Autor:Vasili
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena