směs | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
3 lžíce | strouhanka | |
1 dl | mléko | |
1 ks | pórek | |
300 g | eidam | |
1 lžička | podravka | |
1 lžička | drcený kmín | |
500 g | mleté vepřové maso |
Do větší mísy nastrouháme na velkých slzičkách sýr. Menší pórek nakrájíme na jemno. K nastrouhanému sýru přidáme mleté maso, nakrájený pórek, vejce, lžičku podravky, mléko a strouhanku. Vše dobře prohněteme, aby se sekaná spojila. Ze směsi vytvarujeme bochánek. Je dobré nechat sekanou ztuhnout v chladničce, stačí hodinu. Do pekáče nalijeme asi 1 cm vody, vložíme sekanou, trochu ji poprášíme drceným kmínem a upečeme. Během pečení kontrolujeme, zda sekaná nepotřebuje podlít vodou a asi po 20 minutách pečení celou sekanou přeléváme výpekem, aby byla sekaná šťavnatá. Slezskou sekanou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou či salátem. Můžeme ji podávat i jen tak s chlebem. Sekaná chutná teplá i za studena.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena