těsto | ||
---|---|---|
140 g | máslo | |
1 lžička | rum | |
1 sklenice | bílek | |
80 g | cukr moučka | |
180 g | hladká mouka | |
120 g | mleté ořechy | |
náplň | ||
100 g | máslo |
Všechny suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto. To necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout. Poté těsto plníme do vymazaných oříškových formiček a pečeme v rozpálené troubě. Upečené půlky ořechů necháme vychladnout a vyklepneme. Vychladlé oříšky slepujeme náplní - máslem, máslovým krémem nebo jiným krémem podle chuti. Slepované vánoční ořechy necháme na chladném místě uležet.
Cukroví pečené s láskou: Tradiční recepty po babičce
V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?
Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.
BLOG ibezcukrutojde: Skvělé bezvaječné linecké cukroví
Mám velkou radost, že se s Vámi mohu podělit o svůj první recept. Linecké cukroví bylo od malička moje asi nejoblíbenější vánoční cukroví. Tedy hned po vanilkových rohlíčcích. Jenže, když jsem před lety onemocněla a musela odstranit nejen lepek, ale též cukr a v podstatě všechny obiloviny musela jsem si pečení odpustit.
Autor:kastanci
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena