Recept na hřejivý a léčivý slepičí vývar je opravdu jednoduchý. Stačí trocha trpělivosti a máte polévku plnou chuti.
Hodnocení
4.6
/ 5 (8x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1 ks
cibule
2 l
voda
1 lžička
vegeta
0.5 ks
slepice
podle chuti
čerstvá petrželová nať
Postup přípravy
Do studené vody vložíme důkladně opranou slepičí půlku, oloupanou a rozpůlenou cibuli, sůl a pepř.
Zvolna vaříme asi 1,5 až 2 hodiny.
Po této době maso vyjmeme, polévku scedíme a vykostěné a pokrájené maso vrátíme zpět.
Slepičí vývar s masem podáváme s nudlemi, drobením, hráškem, kapáním, játrovou rýží nebo játrovými knedlíčky. Před podáváním slepičího vývaru s masem přidáme do polévky jemně nasekanou petrželku.