4 ks | vejce | |
1.5 hrnku | cukr krupice | |
2.5 hrnku | hladká mouka | |
1 lžíce | citronová kůra | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
hrubá mouka na vysypání | ||
máslo na vymazání formy | ||
na ozdobu | ||
1 balíček | čokoládová poleva |
Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem. Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme. Uvedené množství surovin nám vyjde na 2 - 3 velikonoční beránky.
BLOG Rychlé Fit Recepty: Velikonoční beránek s čokoládou a jablíčkem uvnitř
Už se připravujete na Velikonoce? A co takhle zkusit tohoto velikonočního beránka? Já si letos konečně pořídila formu na beránka a rovnou jsem ji vyzkoušela.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena