Zajímavé propojení cibule a kysaného zelí s hořčicí a sýrem vytváří super svačinku téměř pro každou příležitost.
Hodnocení
4.7
/ 5 (278x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Na potření
Vejce1 ks
Hořčice plnotučná5 lžic
Náplň
Vejce2 ks
Cibule2 ks
Pórek1/2 ks
Hořčice plnotučná2 lžíce
Paprika červená1 ks
Kysané zelí s mrkví250 g
Podle potřeby
Eidam10 plátků
Olej na smažení
Mouka na vál1 hrst
Těsto
Listové těsto1 balíček
Podle chuti
Drcený kmín
Mletý černý pepř1 špetka
Hrubozrnná sůl
Celý kmín
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobno nebo na nudličky.
Na pánvi na troše oleje osmahneme cibule. Po pár minutách přidáme papriku a pórek a smažíme, dokud cibule není zlatavá. Poté pánev odstavíme.
Hladkou moukou si posypeme vál a listové těsto rozválíme.
Těsto pomažeme hořčicí, na kterou naskládáme plátkový tvrdý sýr.
Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninové směsi z pánve přidáme kysané zelí. Používám kysané zelí s mrkví, ale jde to i bez mrkve. Dále přidáme 2 rozšlehaná vejce a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše promícháme a poté dáme na plátkový sýr. Vše okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem.
Těsto svineme v závin, který pak položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí položený na plechu potřeme vejcem a posypeme ho hrubozrnnou solí a kmínem.
Nakonec dáme péct do vyhřáté trouby. Podávat můžeme jak teplý, tak studený.