400 g | listové těsto | |
100 g | anglická slanina | |
2 ks | červená cibule | |
krém | ||
---|---|---|
2-3 stroužky | česnek | |
150 g | žervé | |
80-100 ml | smetana ke šlehání | |
150 g | kozí tvaroh | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Listové těsto rozdělíme na 3 stejné díly a z každého vyválíme placku asi 3 mm silnou. Každý díl hustě propícháme vidličkou a odložíme do chladu. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli na jemné nudličky. V míse prošleháme kozí tvaroh s žervé, prolisovaným česnekem a smetanou, až nám vznikne hladký krém. Tvarohový krém podle chuti osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje necháme vyškvařit. Pláty listového těsta potřeme ochuceným tvarohovým krémem, posypeme nakrájenou cibulí, slaninou a zakapeme vypečeným tukem. Slané koláče pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu vyloženém pečícím papírem, stačí 10 - 12 minut dorůžova. Koláče necháme zchladnout a nakrájíme na porce. Slaný koláč s krémem a cibulí můžeme podávat ještě teplý, ale je dobrý i studený. Výborně chutná k vínu, pivu i jen tak na chuť.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
Videorecept: Slaný koláč s jarní cibulkou
Slaný koláč má mnoho variant a je oblíbeným pohoštěním - hodí se na večírek, narozeninovou oslavu, piknik, ale i jen tak k večeři. Základem slané náplně v dnešním videoreceptu je jarní cibulka, vejce, smetana a strouhaný sýr. Doporučujeme vyzkoušet, chutná báječně!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena