Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme dozlatova proužky slaniny. Listy pampelišky rozdělíme, opláchneme pod studenou vodou, osušíme, posekáme nahrubo a vložíme do salátové misky. Omáčku připravíme následovně: Olej smícháme s octem a hořčicí, osolíme a opepříme. Ze slaniny necháme okapat olej a přidáme je k pampeliškovým listům. Ořechy posekáme nahrubo a přidáme je do salátu. Salát zalijeme těsně před podáváním omáčkou a promícháme.
Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku
Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena