Slané krekry umeleme nebo rozdrobíme na strouhanku a propracujeme s vejci a rozpuštěným máslem v tužší hmotu. Formičky na košíky nebo jiné zapékací formy na mini pizzu vytřeme máslem a těsto do nich vtlačíme ve vrstvě silné asi 2 - 3 mm. Naplněné formičky položíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 150 °C dorůžova. Košíčky necháme ve formičkách zchladnout a teprve potom je opatrně vyklopíme.
Připravíme si náplň z tresky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, pažitku jemně nasekáme a kousky solené tresky necháme okapat. Všechny suroviny promícháme s pomazánkovým máslem do hladkého krému a necháme v chladu odležet.
Pro druhou variantu si nakrájíme okapanou mozzarellu a omytá rajčata na plátky. Kečup promícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a nasekaným tymiánem. Mini pizzy potřeme kečupovou směsí, poklademe sýrem a rajčaty, osolíme, opepříme a krátce zapečeme v horké troubě. Ihned podáváme.
Slané košíčky z krekrů plníme rybím krémem, ozdobíme pažitkou, kouskem rajčete a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.