podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř | ||
těsto | ||
1 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
220 g | hladká mouka | |
náplň | ||
150 ml | majonéza | |
1 konzerva | ančovičky | |
1 lžíce | zakysaná smetana | |
1 lžíce | petrželová nať | |
5 ks | vejce natvrdo | |
2 lžíce | čerstvá pažitka |
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena