300 g | hladká mouka | |
2 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) | |
0.4 hrnku | voda | |
1 lžíce | celý kmín | |
1 lžička | sůl |
Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vodu a sůl a uhněteme pevné těsto. Válečkem vyválíme na plát, posypeme kmínem a opět válečkem vyválíme, aby se do těsta zapracoval kmín. Poté vykrajovátkem vykrojíme čtverečky.
Takto připravené sušenky přendáme na pečící papír, pomažeme vlažnou vodou a posypeme solí. Kmínové krekry pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 - 15 minut, až jsou zlatavé.
Recept na silvestrovské sýrové krekry krok za krokem
Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové krekry z brynzy. Budete překvapeni, jak křehké mohou být.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena