1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
150-200 ml | smetana na vaření | |
0.5 lžičky | sušený česnek | |
400 ml | zakysaná krémová smetana | |
1 hrst | čerstvá pažitka | |
2 ks | vejce L | |
200 g | výběrová polohrubá mouka | |
1 konzerva | sterilovaný hrášek (400 ml) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
1. V míse rozmixujeme okapaný hrášek dohladka. Pak vmícháme vejce, mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby přilijeme smetanu tak, aby vzniklo středně husté tekuté těstíčko.
2. Směs na lívance ochutíme solí, sušeným česnekem a pepřem a necháme 15 minut rozležet.
3. Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a prošleháme s nasekanou pažitkou.
4. Lívanečník rozehřejeme na střední teplotu, potřeme olejem a zvolna pečeme lívanečky z obou stran dozlatova. Slané hráškové lívance podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako chuťovku nebo lehkou večeři.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
Slaný veganský koláč: Vyzkoušejte hráškový s tofu krok za krokem
Rychlý recept na křehký slaný koláč s hráškem a krémem z uzeného tofu, který vás naučíme krok za krokem. Může být skvělou večeří, ale klidně si jej můžeme přibrat na jarní piknik.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena