Recept na salát z červeného zelí, vařeného hovězího masa, višní a smetanové zálivky.
Hodnocení
3.1
/ 5 (661x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
3 lžíce
olej
1 lžíce
hořčice
600 g
červené zelí
1 ks
paprika červená
125 g
smetana ke šlehání
1 sklenice
višňový kompot
400 g
vařené hovězí
podle chuti
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
Vařené hovězí maso nakrájíme na nudličky. Očištěné zelí nakrouháme a oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Višně necháme okapat a polovinu višňové šťávy smícháme se zelím, višněmi, cibulí a masem.
Smetanu částečně ušleháme, přidáme hořčici, koření a olej.
Smetanovou zálivku smícháme se salátem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Sladkokyselý salát z masa podáváme při slavnostních příležitostech s pečivem.
Foto: Shutterstock.com