těsto | ||
---|---|---|
4 lžíce | cukr | |
8 lžic | olej | |
1 ks | vejce | |
250 ml | mléko | |
1 ks | hřebíček | |
1 lžička | skořice mletá | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 g | hladká mouka | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
0.5 ks | dýně Hokaido | |
podle potřeby | ||
mléko | ||
na ozdobu | ||
čokoláda | ||
dýňová semínka | ||
podle chuti | ||
muškátový oříšek |
Těsto vystačí na 12 muffinových formiček.
Thajsko, Indie i Amerika: Dýně a její zpracování ve světových kuchyních
Dýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
Autor:Sabina B
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena