1 ks | cibule | |
0.3 ks | celer | |
200 ml | majonéza | |
2-3 ks | mrkev | |
1 ks | bílé zelí | |
1 dl | smetana ke šlehání | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
citron | ||
cukr krupice | ||
mletý černý pepř |
Veškerou zeleninu důkladně očistíme. Mrkev oškrábeme, celer oloupeme, zelí zbavíme košťálu a sloupneme svrchní listy. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, celer na jemném, cibuli nasekáme. Zelí rozkrojíme na půlky, poté na čtvrtky, nakrájíme na plátky, proužky a ve finále na kostičky. K zelí přidáme lžíci soli a rukama důkladně promačkáváme alespoň 20 minut. Zelí zkřehne a pustí šťávu, kterou částečně slijeme. Připravíme si zálivku na salát Coleslaw. V míse rozmícháme majonézu se lžící krupicového cukru a jen lehce našlehanou smetanou. K zelí přidáme mrkev, celer, cibuli a zalijeme zálivkou. Vše pečlivě promícháme. Na závěr salát podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a jemným octem. Takto připravený salát Coleslaw podáváme například s bílou bagetkou.
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena