Máslo, cukr, med, mléko a vejce šleháme na páře. Já mám dva hrnce nad sebou a odvážnější dají rovnou na plotnu a rozpustí. Do ještě teplé směsi pomalu vmícháváme mouku s rozmíchanou sodou. Nakonec těsto propracujeme ručně a já rovnou rozdělím na 5 dílů a válím kola.
Vyválené placky pečeme na pečícím papíře v troubě (mám plynovou a nemám tam označené stupně). Je lepší péct pomaleji, aby se to nepřipálilo, ale musí být placka dohněda. Čerstvě upečené placky odkrojíme kulatou formou na dort. Okraje uschováme na posypku.
Celou plechovku salka ponoříme do vody a pozvolna vaříme 2 hodiny - nejlépe den dopředu a i máslo si vyndáme den dopředu. Je to pro lepší spojení hmoty - musí být stejně teplé.
Smícháme salko s máslem a uvařeným vychladlým pudinkem, bez pudinku to není ono!
Položíme 1 placku a lehounce pocákáme likérem, lehce potřeme krémem a postup opakujeme u dalších placek. Trochu krému musí zbýt na potření celého moučníku. Okraje s oříšky rozemeleme na jemno. Potřený moučník obsypeme posypkou a dáme chladit do lednice minimálně do druhého dne.
Tento skvělý medovník ochutnalo hodně lidí a nemohli uvěřit, že to není kupovaný medovník.