5 stroužků | česnek | |
1 lžička | majoránka | |
3 ks | cibule | |
1 kostka | Masox | |
1 lžička | drcený kmín | |
750 g | maso hovězí přední | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
4 lžíce | sádlo na smažení | |
1 lžička | pálivá mletá paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Autor:Kačák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena