Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí. Pak přilijeme olej. Čerstvé droždí rozpustíme ve vlažné vodě a zamícháme do mouky. Pokud použijeme sušené droždí, můžeme jej do mouky zamíchat ihned a teprve pak přilít olej a vodu. Ručně nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a necháme těsto asi 45 minut kynout, než se jeho objem asi
zdvojnásobí.
Hotové těsto vytáhneme z mísy a znovu pořádně prohněteme. Těsto na pizzu vyválíme nebo rozložíme podle velikosti plechu a zdobíme. Nejprve si rajčatové pyré smícháme s bylinkami (tymián, bazalka, oregano, estragon) a touto směsí pizzu potřeme. Poté skládáme dle chuti a fantazie plátky sýra a kolečka salámů. Nakonec ještě posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme samozřejmě na těsto dát cokoliv podle chuti nebo možností. Aneb co dům dal nebo spíše lednička. Takže můžeme zaměňovat a přidávat podle naší fantazie (olivy, strouhaný hermelín, paprika, rajčata apod.).
Skvělou domácí pizzu pečeme na vymaštěném plechu při 220 °C 15 - 20 minut.