Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu).
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem.
Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni.
Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady.
Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.
Cizrnovou polévku jsem ochutnal před spoustou let a pamatuju si že byla výborná. Teď jsem se rozhodnul jí zkusit připravit a musím uznat že mě paměť neklamala a výborná vážně je. Děkuju za recept
MK
Komentář k receptu Skvělá cizrnová polévka
Skvělá polévka. Přidávám nové koření a bob. list a před koncem vaření hrst vloček. Vařím již po několikáté. Doporučuji.
Irena
Re: výborná, ale silně nadýmající
Často dělám luštěniny, stačí po namáčení vylít vodu, důkladně propláchnout a zpočátku při vaření sbírat pěnu. Nikdy se nestalo, že by cokoli nadýmalo, pokud dodržím tento postup.
Přemek
Výborná
Vzpomínám si, že jsem někde polévku z cizrny jedl a byla moc dobrá. Když jsem cizrnu viděl v krámě neodolal jsem. Polevku jsem dělal podle receptu jen jsem nepoužil zeleninu a zaprášil bezlepkovou moukou. Použil jsem slepičí vývar místo zeleninového a ejhle, polévka se vydařila. Dekuju autorovi za recept. Polévka je výborná....
mavav
výtečné
Dala jsem kořenovou zeleninu, na závěr citrónovou kůru a šťávu, kopeček Lučiny. Delikatesní!