3 ks | vejce | |
2 lžíce | sádlo | |
20 dkg | škvarky | |
5 dkg | tvrdý sýr | |
5 lžic | sezamová semínka | |
5 lžic | slunečnicová semínka | |
1 kelímek | tučný bílý jogurt | |
4 lžíce | psyllium | |
5 lžic | sušené lahůdkové droždí | |
5 lžic | lněná mouka |
Jak na to? Nejdříve je třeba vyrobit škvarky. Škvařím si je sama, ale v každém dobrém řeznictví je můžeme i koupit. Pak je vše již jednoduché. Do mísy dáme škvarky, je třeba mít drť i kousky o velikosti rozinek, stačí, když škvarky nožem posekáme. K tomuto základu pak přidáváme semínka. Já jsem dala slunečnicová semínka, trochu sezamových semínek, lahůdkové sušené droždí (nekyne, dávala jsem abych měla sypkou ingredienci), lněnou mouku, 4 lžíce psyllia, 3 vejce a 5 dkg strouhaného sýra. Když jsem směs smíchala, tak nedržela pohromadě. Do těsta jsem přidala dvě lžíce sádla a tučný jogurt (200 ml). Pak už směs na chleba držela a šla dát perfektně do formy. Škvarkový chleba pečeme v silikonové formě při 170 °C cca 55 minut. Výsledek je super!
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
Autor:5jideldenne
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena