směs | ||
---|---|---|
0.5 hrnečku | třtinový cukr | |
0.5 lžičky | mletá skořice | |
0.4 hrnečku | voda |
Vodu smícháme se skořicí a třtinovým cukrem a zahříváme na mírném ohni. Směs neustále pečlivě mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs nezačne houstnout. Poté sundáme z plotny a ještě zhruba dvě minuty pomalu mícháme. Necháme úplně vychladnout a poté nalijeme do čisté a suché lahve.
Domácí sirup do kávy neobsahuje konzervanty, a proto bude lepší uchovávat ho v lednici. Spotřebovat by se měl zhruba do měsíce.
Domácí sirupy z dostupných surovin: Výroba je víc než snadná
Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena