těsto | ||
---|---|---|
500 g | polohrubá mouka | |
1 ks | sušené droždí | |
1 lžička | citronová kůra nastrouhaná | |
120 ml | kokosové mléko | |
100 ml | olej | |
5 lžic | třtinový cukr | |
náplň 1 | ||
100 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
1 lžíce | skořice | |
2 hrstě | vlašské ořechy sekané | |
4 lžíce | třtinový cukr | |
poleva | ||
1 lžíce | citronová šťáva | |
100 g | cukr moučka |
Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z půlky citronu, olej a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a zhruba hodinu necháme kynout. Poté z těsta vyválíme válečkem obdélník a rovnoměrně potřeme náplní.
Náplň si připravíme tak, že do mističky dáme rozpuštěné máslo, přidáme skořici a cukr a promícháme. Nakonec do náplně přidáme najemno nasekané vlašské ořechy.
Těsto zarolujeme a nakrájíme zhruba na 16 kousků. Přendáme do pečícím papírem vyložené formy a necháme mezi rolkama větší rozestupy (ještě trochu nabydou).
Skořicové šneky s vlašskými ořechy a polevou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut. Po upečení a vychladnutí potřeme citronovou polevou, necháme jí zaschnout a můžeme podávat.
Videorecept: Pečené donuts z kynutého těsta podle Anny
Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena