1 balíček | listové těsto | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
podle potřeby | ||
cukr krupice | ||
skořice mletá | ||
1 balíček | vanilkový cukr |
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto vyválíme na co nejtenčí pláty. Na ten pak rovnoměrně nasypeme cukr, vanilkový cukr a skořici. Poté opatrně těsto zamotáváme, dobře utahujeme. Takto smotanou roládu opatrně krájíme na tenká kolečka - šnečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. To samé uděláme i s druhou polovinou těsta, jen místo skořice můžeme použít hořké kakao.
Skořicové a kakaové šnečky ještě potřeme vajíčkem a dáme péct. Šnečci se během pečení mohou od středu zvednout, takže vypadají jako opravdoví šneci. Skořicové šneky pečeme dozlatova. Skořicoví šneci jsou dobří ještě teplí. Nejlepší je zkonzumovat je ještě týž den, protože rychle tvrdnou.
Kynuté skořicové rolky, které podle videoreceptu hravě zvládnete
Zvažujete, co dobrého si dnes dopřejete k odpolední kávě? Nebo čím pohostíte návštěvu? Upečte rolky se skořicovou náplní z domácího kynutého těsta, které nádherně provoní celou kuchyň už při pečení. A pokud skořicové rolky před podáváním přelijete rozpuštěnou čokoládou, málokdo jim odolá.
Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem
Dýňové rolky nebo šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní a citronovou polevou. To je ten pravý moučník, který vám zpříjemní chladné zimní dny.
Autor:sv-andrea
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena