1 balení | listové těsto | |
2 lžíce | skořice | |
5 lžic | javorový sirup | |
1 hrst | lupínky mandlí |
Listové těsto necháme chvilku povolit a poté vyválíme do obdélníku. Celou plochu potřeme vrstvou javorového sirupu a posypeme skořicí.
Těsto v půlce přehneme přes sebe a kráječem na pizzu nakrájíme na 3-4 cm plátky. Každý plátek zakroutíme a poté do sebe zamotáme. Připravené motance přendáme na pečící papír a přelijeme trochou javorového sirupu a posypeme plátky mandlí.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut (dozlatova). Motance necháme vychladnout a poté můžeme podávat.
Z uvedeného množství připravíme zhruba 12 menších skořicových motanců.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena