Recept na skopové kousíčky přelité zahuštěným vývarem určitě ozvláštní váš den.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1387x)
Doba přípravy
150 min
Ingredience
1 stroužek
česnek
sůl
majoránka
2 ks
cibule
0.5 ks
celer
1 lžíce
sádlo
1 ks
pórek
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
hladká mouka
mletý černý pepř
600 g
skopové maso
Postup přípravy
Dáme vařit vodu s pepřem, solí, majoránkou, 1 cibulí, česnekem, mrkví, petrželí, celerem a pórem.
Když začne vývar vřít, přidáme maso, přikryjeme a vaříme asi 2 hodiny.
Zvlášť si ze sádla, mouky a malé nastrouhané cibule usmažíme jíšku.
Když je maso měkké, vyjmeme je a nakrájíme na kousky. Do vývaru dáme jíšku, povaříme s částí polévky a vzniklou šťávu propasírujeme na maso.
Skopové vařené ve šťávě podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými noky.