Válečky z mletého masa přeléváme na talíři jemnou smetanovou omáčkou a podáváme s brambory.
Hodnocení
3.0
/ 5 (460x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
30 g
slanina
- -
sůl
1 ks
vejce
1 ks
cibule
- -
sádlo
4 lžíce
kysaná smetana
- -
mletý pepř
2 ks
rohlík
350 g
vepřové ramínko
20 g
mouka krupičná
1 lžíce
mouka krupičná
Postup přípravy
Maso umeleme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou slaninu, sůl, pepř, namočenou žemli, osmaženou nakrájenou cibulku a vejce. Promícháme, rozdělíme na díly, uděláme válečky, obalíme je moukou a dáme do pekáčku péci. Zapečené zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 30 min. Pak je vyndáme, omáčku procedíme a nalijeme za stálého míchání do kyselé smetany s umíchanou moukou. Omáčku povaříme jen mírně, aby se smetana nesrazila.