2 dl | vývar | |
150 g | šípky | |
1 dl | červené víno | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
máslo | ||
hřebíček | ||
hladká mouka | ||
citronová šťáva |
Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme tak sametovou šípkovou omáčku. Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.
Foto: Shutterstock.com
Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa
Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena