Na plech si dáme pečící papír. Nastrouháme eidam a rovnoměrně jej na plech rozprostřeme.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C, dáme do ní rozpéct sýr, aby nám vytvořil jednolitý plát. Pozor - sýr v troubě nesmí začít bublat!
Poté co sýr vyjmeme z trouby, upravíme plát tak, abychom v něm neměli příliš velké díry a necháme vychladnout, s hmotou se bude posléze velmi dobře pracovat.
Připravíme si náplň - smícháme pomazánkové máslo, lžičku červené sladké papriky a čtvrtku másla, dle chuti můžeme experimentovat s nejrůznějšími přísadami, velmi dobrá je čerstvá červená kapie, nakrájet ji však musíme na velmi malé kousky.
Vypracujeme pomazánku a sýrový plát jí potřeme. Na ni naklademe salám (zauzený šunkový) a uděláme roládu, přičemž si napomáháme pečícím papírem.
Silvestrovskou sýrovou roládu necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici, ztuhne a nebude se rozpadat.
Pak už jen stačí nakrájet, dát na mísu a sledovat jak všem chutná!