podle potřeby | ||
---|---|---|
2 hrstě | květy šeříku | |
2 hrnky | cukr | |
2 hrnky | voda | |
4 lžíce | citronová šťáva |
Květy šeříku nemusíme oplachovat, stačí je trochu vyklepat a pak jednotlivé kvítky otrháme. Vodu dáme do kastrůlku, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme do varu. Vložíme květy šeříku a povaříme cca 20 minut, pro dochucení můžeme přidat citronovou šťávu. Poté přecedíme a ještě horký sirup nalijeme do láhve nebo do připravených sklenic. Šeříkový sirup necháme vystydnout, uzavřeme a skladujeme v lednici.
Videorecept: Domácí bezinkový sirup jen ze čtyř surovin
Dnes vás naučíme sirup z černého bezu, jehož květy sbíráme zásadně za slunného dne, nikdy ne po dešti. Příprava tohoto oblíbeného sirupu je jen ze 4 surovin a zvládnete ho úplně hravě.
Recept na domácí jahodový sirup krok za krokem
Jahodová sezóna pomalu končí, ale i tak se tohoto ovoce nemusíme vzdávat. Tu úžasnou vůni a chuť jahod si můžeme uchovat v domácím jahodovém sirupu.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena