3 stroužky | česnek | |
olej | ||
1 lžíce | solamyl | |
3 ks | cibule | |
300 g | hovězí zadní | |
300 g | vepřový bůček | |
100 ml | černé pivo | |
150 g | anglická slanina (plátky) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
hořčice plnotučná | ||
mletý černý pepř | ||
chilli paprika | ||
na ozdobu | ||
pažitka | ||
podle potřeby | ||
chléb |
1. Očištěné hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme. Jeden kus cibule nakrájíme na drobné kostičky, které na oleji opečeme dorůžova. Zbývající cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka.
2. V míse promícháme mletou masovou směs s osmaženou cibulkou, utřeným česnekem, pivem, solamylem a chilli paprikou. Směs necháme v chladu aslespoň 3 hodiny odležet. Z odleželého masa tvoříme mokrýma rukama placky, které opékáme na grilu z obou stran dorůžova. Současne s nimi grilujeme i slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli.
3. Plátky chleba potřeme hořčicí, poklademe ogrilovanou slaninou, masem a cibulí. Sendviče s grilovaným masem podáváme s čerstvou zeleninou a pikantními omáčkami.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
SOUTĚŽ o sadu grilovacího náčiní: Staňte se opravdovým grilmastrem!
Grilování je doslova gastronomické umění a k dokonalému výsledku a pokrmu, který voní až k sousedům, jsou potřeba znalosti, zápal, ale také pořádné nářadí. Chcete se stát profíkem v grilování? Potom vám nesmí chybět grilovací sada, o kterou si dnes zasoutěžíme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena