podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý černý pepř | ||
směs | ||
1 ks | vejce | |
mléko | ||
hladká mouka | ||
anglická slanina | ||
vepřový bůček | ||
chléb toustový | ||
zaječí maso | ||
příloha | ||
petrželka | ||
cibule | ||
cherry rajče | ||
okurky cornichons |
Nakrájený toastový chleba zalijeme mlékem a necháme nasát. Zaječí maso očistíme a bůček nakrájíme na kostky. Dáme do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jsme vymačkali přebytečné mléko, osolíme a opepříme. Směs umeleme a přidáme slaninu, vejce a majoránku. Zaprášíme troškou mouky a pomocí rukou vypracujeme směs. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáček vysteleme pečícím papírem, podlijeme vodou a vložíme na něj vytvarovanou sekanou. Pečeme ze začátku na 140 °C, na závěr můžeme teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložíme pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a ozdobíme směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Sekanou podáváme s okurkami. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
(doba přípravy 90 min)
(doba přípravy 60 min)
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena