1 ks | vejce | |
250 ml | mléko | |
4 lžíce | sádlo | |
800 g | houby | |
2 ks | cibule | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
zelená petrželka | ||
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
na potření | ||
1 | bílek |
Houby očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme. Cibuli zpěníme na rozehřátém sádle (3 lžíce sádla), přidáme houby, malé množství vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vodu z hub necháme odpařit. Houby odstavíme a necháme chvíli chladnout. Housky namočíme na pár minut do mléka. Petrželku jemně nasekáme. Namočené housky vymačkáme a přidáme je k houbám. Přisypeme petrželku, koření podle chuti, vejce a důkladně vše promícháme. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou. Z houbového těsta vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli 1 lžíci sádla. Sekanou potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě, za občasného podlévání, dozlatova. Houbovou sekanou necháme mírně vychladnout, pak teprve porcujeme. Houbovou sekanou podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou nebo s bramborovou kaší. Do sekané můžeme přidat podle chuti i česnek s majoránkou.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena