Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a strouhankou, dobře prohněteme a ve tvaru bochánku či šišky na sekanou necháme odpočinout.
Připravíme si potravinářskou folii a ochucenou směs mletého masa. Na folii rovnoměrně rozložíme ochucené mleté maso, aby bylo ve tvaru obdélníku. Směs pak potřeme hořčicí, poklademe sýrem a poskládáme na ni celé klobásky.
Rolku zabalíme, na jedné straně na délku zvedneme fólii a přeložíme. Prsty k sobě pak maso spojíme a dobře uzavřeme konce. Nakonec fólii sundáme, maso navlhčenou dlaní uhladíme a položíme rolku do hlubokého pekáče.
Maso trochu podlijeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, pak přidáme teplotu na cca 200 °C a ještě 10 minut dopékáme. Během celé doby pečení občas podléváme výpekem, aby sekaná nepopraskala.
Sekanou rolku se sýrem a klobásou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a oblíbeným salátem.