300-350 ml | vývar | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 lžička | rajčatový protlak | |
1 hrst | mozzarella | |
5 plátků | anglická slanina | |
80 g | nastrouhaná houska | |
2 ks | čerstvý fenykl | |
0.5 lžičky | drcený rozmarýn | |
1 lžička | hrubozrnná hořčice | |
400 g | mleté drůbeží maso | |
400 g | mleté vepřové maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
černý mletý pepř |
Bulvy fenyklu očistíme, podélně rozkrájíme na osminy a vložíme do velkého pekáče. Kousky fenyklu zakapeme olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 15 minut. Cibuli nasekáme najemno a očistěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Na pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, na kterém velmi zvolna opečeme cibuli s mrkví dorůžova a necháme vychladnout. V míse promícháme mleté drůbeží a vepřové maso s opečenou směsí cibule s mrkví, přidáme strouhanou housku, vejce, hořčici, rozmarýn, strouhanou mozzarellu, sůl a pepř a z dobře propracovné směsi vytvoříme šišku, kterou poklademe slaninou. V pekáči s opečeným fenyklem utvoříme uprostřed místo, kam vložíme šišku připravené sekané. Vše zakapeme olejem, zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut. Pak alobal odkryjeme a podlijeme vývarem promíchaným s rajčatovým protlakem. Dále sekanou pečeme nezakrytou dalších 30 - 35 minut, dokud nebude maso zcela propečené. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme fenyklem, pokapeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem jako hlavní chod.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena