2 ks | cibule | |
0.5 | Masox | |
500 g | vepřové maso | |
1 sklenice | sterilované zelí | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
voda | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
bobkový list | ||
mletý pepř | ||
mletý kmín | ||
mletá sladká paprika |
Nejprve na sádle nebo oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku. Potom přidáme maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Do základu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladkou papriku a promícháme s masem. Nakonec vše podlijeme trošku vody. Aby paprika nezhořkla přidáme bobkový list, půlku masoxu, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. (Já vařila 25 minut v papináku.) Po uvaření základu segedínského guláše přidáme proprané a zvlášť uvařené měkké zelí a dochutíme podle potřeby. Pokud chcete mít víc šťávy, tak je potřeba přidat trochu vody. Nakonec segedínský guláš zahustíme. Skvělá příloha k tomuto segedínskému guláši je domácí houskový knedlík.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Autor:Zdenka :-)
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena