Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme. V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla.
Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut. Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Segedínský guláš povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba. Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.
Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.
Recept na domácí houskový knedlík krok za krokem
Zapomeňte na kupovaný houskový knedlík. Naučíme vás poctivý domácí houskový knedlík krok za krokem pomocí fotoreceptu.
Videorecept: Rychlý houskový knedlík z hrnku
Nejsnazší a nejrychlejší houskový knedlík připravíme v hrníčku. V naší škole Vaření si ukážeme jednu z možností, jak takový knedlík připravit. Michal Nikodem tento knedlík použije jako přílohu k domácí svíčkové omáčce.
Autor:giovannidon
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena