sůl | ||
1 ks | cibule | |
50 g | sádlo | |
2 dl | kysaná smetana | |
30 g | hladká mouka | |
500 g | vepřové maso | |
mletá sladká paprika | ||
700 g | kysané zelí |
TIP k přípravě segedínského guláše
Cibule můžeme přidat i více, té v guláši není nikdy dost. Kromě mleté sladké papriky můžeme přidat i papriku uzenou. Pokud místo vody podlijeme kvalitním domácím vývarem, bude chuť guláše ještě lepší. A jak se říká, guláš chutná nejlépe druhý den, takže si ho klidně připravíme dopředu, toto pravidlo opravdu platí.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena