Recept na klasické jídlo, které je nejlepší s vařeným bramborem nebo hranolky a citronem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (15x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
4 ks
vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
na obalení
bílek
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a já i opepřím. Maso zvolíme, jaké kdo má rád na řízky.
Maso obalíme v klasickém trojobalu jako řízek (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka). V misce rozmícháme vidličkou bílky a těsně před smažením obalené maso namočíme do bílků a ihned smažíme ve věším množství dost rozpáleného oleje.
Savojský řízek podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky a citronem.