Recept na osvěžující nápoj, který je charakteristický pro Španělsko.
Tato úprava je ale česká. Ovoce nasáklé tímto ovocným vínem je výborné a osvěžující.
Hodnocení
3.9
/ 5 (48x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 plátky
pomeranč
2 plátky
citron
2 plátky
nektarinky
1 plátek
vodní meloun
1 l
ovocné víno Sangria
podle potřeby
led
podle chuti
čerstvá máta
Postup přípravy
Z plátku červeného melounu nakrájíme kostky. Z omytého pomeranče, citronu a nektarinky odřízneme po dvou plátcích.
Ovoce vložíme do džbánku, přidáme několik lístků máty a zalijeme Sangrií. Necháme v lednici vylouhovat asi 2 hodiny.
Sangrii s ovocem doplníme o led. Na promíchání a nabírání ovoce použijeme dřevěnou naběračku.
Nápoj sangria s ovocem není vhodný pro děti. Ovocné víno obsahuje 7% alkoholu.