Sušenky rozdrobíme a přimícháme k nim změklé máslo (4 lžíce si schováme na ozdobu). Zbylou hmotu rozetřeme na dno dortové formy a dáme vychladit.
Rozlámeme čokoládu a rozpustíme ji v mikrovlnné troubě (3 - 4 minuty při středním výkonu), nebo ji rozehřejeme ve vodní lázni. Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem na pevný sníh. V další misce vyšleháme smetanu do trochu ztuhlé hmoty. Čokoládu přidáme do sněhu, pak přidáme šlehačku a rum.
Vlijeme na sušenkový základ a uhladíme.
Posypeme zbytkem sušenkového základu a dáme nejlépe přes noc do chladničky vychladit.
Před podáváním sametový nepečený dort pocukrujeme a nakrájíme nožem nahřátým v teplé vodě.
Při slavnostnějších příležitostech zdobíme šlehačkou.