Telecí řízky provoněné šalvějí, pokryté parmskou šunkou a česnekem. Podáváme s vinnou smetanovou omáčkou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (688x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
- -
česnek
- -
sůl
- -
máslo
4 lžíce
smetana
2 lžíce
hladká mouka
4 plátky
parmská šunka
- -
mletý pepř
12 lístků
šalvěj
125 ml
bílé víno
4 ks
telecí řízky
Postup přípravy
Řízky naklepeme na velice tenké plátky, na každý položíme lístek šalvěje a navrch plátek šunky. Obalíme je v ochucené mouce a na másle je opékáme z každé strany asi 2 minuty. Během smažení je potřeme trochou česneku a potom je udržujeme v teple. Na pánev nalijeme víno a necháme ho svařit na pár polévkových lžic, vmícháme smetanu, dokořeníme a prohřejeme. Omáčkou polijeme řízky a ihned podáváme.